Leilas sticky pecan cupcakes
Leilas sticky pecan cupcakes
15 ingredienser
Leilas nötiga muffins med doft och smak av kanel och nejlika.
Ingredienser
Pekanfyllning:
- 75 g smör
- 3 msk honung
- 0,75 dl farinsocker
- 3 dl pekannötter
Cupcakes:
- 2 ägg (ekologiska)
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 75 g smör
- 0,5 dl mjölk
- 2,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk malen kanel
- 0,5 krm malen nejlika
- 0,5 krm salt
- smör, smält, till pensling
Gör så här
Leilas sticky pecan cupcakes
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Pekanfyllningen: Smält smör, honung och farinsocker i en kastrull under omrörning och låt koka ihop till en sirap under någon minut. Ta bort från värmen.
- Halvera pekannötterna på längden.
- Cupcakesen: Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlika och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Placera ut stora muffinsformar i en muffinsplåt, och pensla dem lätt med smält smör.
- Häll knappt 1 msk av sirapen i formarna och fördela de strimlade pekannötterna däri.
- Fördela cupcakessmeten i formarna.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Låt svalna i några minuter och vänd sedan cupcakesen upp och ner och dra loss pappret.