Leilas chocolate gingerbread cookies
Leilas chocolate gingerbread cookies
13 ingredienser
Leilas recept på amerikanska gingerbread cookies med ingefära, kanel, nejlika och chocolate chips. Goda och kryddiga kakor att baka till jul.
I videon ovan:
Se Leila baka kakorna!
Se Leila Lindholm laga receptet


Ingredienser
Chocolate gingerbread cookies
- 125 g smör, mjukt
- 1 tsk färsk ingefära, riven
- 1 dl mörkt muscovadosocker
- 1 dl mörk sirap
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kanel
- 1 krm malen nejlika
- 1 krm malen muskot
- 1 tsk kakao (av god kvalitet)
- 200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
- 0,5 dl råsocker, att rulla i
Gör så här
Chocolate gingerbread cookies
- Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt.
- Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao.
- Hacka chokladen grovt och vänd ner den.
- Blanda samman allt till en smet och forma en till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.