Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas pizzadeg

4690

6 ingredienser

45 m

Leila Lindholms recept på fin och smidig pizzadeg är grunden till en riktigt god pizza.

Se & gör: receptfilm på hur du bakar pizzadeg!

läs mer
Sponsrat
Isabellas-kurs-contorni

Gå en italiensk matlagningskurs (gratis!)

Gå vår färgglada matlagningskurs med italiensk tema. Isabella Morrone lär dig tipsen, knepen och recepten. 

Läs mer

Ingredienser

portioner pizzor
  • 50 g jäst
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 7 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
  3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
  4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
  5. Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.