• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Leilas glöggspritzer

Leilas glöggspritzer
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas glöggspritzer

3 steg att laga

7 ingredienser

Pärlande glögg gjord på mousserat vin, och smaksatt med apelsin. Receptet ger 1 bålskål.

Ingredienser

  • 4 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 förp glöggkryddor [2 påsar]
  • 1 l is, bitar
  • 1 l apelsinjuice
  • 75 cl Lambrusco rosso (rött mousserande vin)
  • 1 apelsin

Gör så här

  1. Koka upp strösocker, vatten och glöggkryddor och låt sjuda cirka 5 minuter till en kryddig sockerlag. Låt stå och dra ordentligt så lagen tar smak av kryddorna innan de silas bort.
  2. Häll isbitarna i en bålskål eller stor tillbringare fyll på med apelsinjuice, mousserande vin och sockerlag.
  3. Skiva apelsinen och lägg skivorna i kannan.