• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Christmas rum punch

Christmas rum punch
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Christmas rum punch

13

3 steg att laga

8 ingredienser

10 min

Rum Punch dricks flitigt i Karibien. Det är mycket läskande och serveras som ett bål. Smaken från Angosturan och muskot ger en spännande smakbrytning. Jag serverar min juliga version med Cranberryjuice och blodapelsinjuice, blodapelsiner i skivor och färsk mynta. Perfekt till det större jul- eller glöggpartyt!

Ingredienser

1 bålskål

  • 7 dl ljus/mörk rom
  • 3 dl sockerlag med vanilj
  • 2 l cranberryjuice
  • 2 l blodapelsinjuice
  • 1 tsk angostura bitter
  • is, bitar
  • färsk riven muskotnöt
  • 2 blodapelsiner och färsk pepparmynta till garnering

Gör så här

  1. Blanda rom, sockerlag och juice i en bålskål.
  2. Krydda med angustura och färsk riven muskotnöt.
  3. Fyll på med isbitar, skivad blodapelsin och myntablad.