Spagetti Vongole
Spagetti Vongole
11 ingredienser
En klassisk italiensk rätt som passar perfekt både till barnen och de vuxna.
Ingredienser
- 1 kg hjärtmusslor (eller hjärtmusslor)
- 4 klyftor vitlök
- 1 knippe färsk bladpersilja
- 0,5 röd chilifrukt
- 500 g spaghetti (eller linguine pasta)
- olivolja
- 50 g smör
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- 1,5 dl vitt vin
- 1 citron, skal
Gör så här
- Förbered musslorna: Lägg musslorna i välsaltat vatten, lika salt som västkustvatten, då spottar de ut eventuell sand. Eftersom musslorna oftast odlas i sand är detta nödvändigt för att försäkra sig om att inte få någon sand i maträtten. Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.
- Hacka vitlök och bladpersilja. Hacka chilin.
- Koka pastan al dente i saltat vatten.
- Fräs olivolja, smör, vitlök, hälften av bladpersiljan, musslor i en kastrull. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
- Slå på vitt vin, rör om och lägg på locket. Låt musslorna ångas cirka 1-2 minuter.
- Blanda i chilin, resten av bladpersiljan och rivet citronskal.
- Rör ner pastan i musslorna och servera på ett stort fat.