Kanderade äpplen

Kanderade äpplen
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Kanderade äpplen

7 ingredienser

15 min

Dekorativt och festligt på julbordet!

Ingredienser

  • 8 röda äpplen
  • 5,5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 250 g glykos
  • 3 droppar ättika
  • blompinnar, till äpplena
  • pistagenötter, hasselnötter eller kokos till garnering

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna utom äpplena i en kastrull.
  2. Sjud tills det fått en ljus brun färg, ta då snabbt av kastrullen från värmen och ställ den på en fuktig och kall handduk så att kokningen stannar av.
  3. Stick en blompinne i varje äpple och doppa dem hastigt i karamellen.
  4. Rulla dem i hackade pistagenötter, hasselnötter, kokos eller behåll dem naturella.