Leilas juliga chokladprickar

Leilas juliga chokladprickar
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas juliga chokladprickar

5 ingredienser

Choklad är alltid gott, och hör julen till. Leilas juliga chokladprickar är inte bara goda utan även en fröjd för ögat! Receptet ger cirka 25-30 stycken.

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • pekannötter
  • guldnonstop (eller silverkulor)
  • torkade tranbär
  • pistagenötter, skalade

Gör så här

  1. Temperera chokladen: Smält 100 g av chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Ta av från värmen.
  2. Smält ner resten av den finhackade chokladen under omrörning tills chokladen tjocknar och går ner i temperatur.
  3. Klicka ut små prickar på en plåt med bakplåtspapper och tryck fast en pekannöt, ett guldnonstop, några torkade tranbär och pistagenötter.