Leilas tiramisu

Leilas tiramisu
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas tiramisu

137

7 ingredienser

Den klassiska italienska efterrätten tiramisu med marsalavin och savoiardikex.

Receptet ger 6 stora portioner eller 8-10 små.

Ingredienser

portioner6
  • 4 äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 1 dl marsalavin
  • 500 g mascarpone
  • 10 savoiardikex
  • 2-3 dl espresso
  • kakao, till att pudra på toppen

Gör så här

  1. Vispa gulor och florsocker fluffigt och poröst.
  2. Blanda mascarpone och marsalavin.
  3. Vänd samman med äggsmeten.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem.
  5. Doppa hastigt halverade savoiardikex i kaffet.
  6. Varva smet med kex i en stor ugnsform eller i portionsglas.
  7. Pudra Tiramisun med kakao innan servering.