
Leilas Glace au four med rommarinerade bär och mandelmaräng

Foto: TV4
Leilas Glace au four med rommarinerade bär och mandelmaräng
Ingredienser
- 2 dl ljust muscovadosocker
- 1 dl vatten
- 4 msk vit rom
- 250 g frysta blåbär
- 250 g frysta hallon
- 1 sockerkaka (gärna hemgjord)
maräng
- 3 äggvitor (ekologiska)
- 2,25 dl strösocker
- citronsaft, några droppar
- 50 g mandelspån
- 1 l vaniljglass
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader grill.
- Koka upp muskovadosocker och vatten.
- Häll den varma lagen över bären och tillsätt rom, blanda.
- Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke och vispa till en tjock maräng.
- Blanda försiktigt ner mandelspån i smeten.
- Skiva sockerkakorna i cirka 3 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna i botten på en form rund ugnsform med höga kanter, ca 26 cm i diameter.
- Fördela bären över sockerkaksskivorna (ta inte med all lag).
- Skiva glassen i 3 cm breda skivor och lägg den över bären.
- Bred marängen överst och grädda tills marängen får färg, cirka 4 minuter. Servera genast!