Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Leilas Glace au four med rommarinerade bär och mandelmaräng
Foto: TV4
Leilas Glace au four med rommarinerade bär och mandelmaräng
Betyg: 3.67 av 5 (9 röster)
9
Spara
Av:
Leila Lindholm
11
ingredienser
Fest
Glass och allt som är kallt
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
2 dl ljust muscovadosocker
1 dl vatten
4 msk vit rom
250 g frysta blåbär
250 g frysta hallon
1 sockerkaka (gärna hemgjord)
maräng
3 äggvitor (ekologiska)
2,25 dl strösocker
citronsaft, några droppar
50 g mandelspån
1 l vaniljglass
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 250 grader grill.
Koka upp muskovadosocker och vatten.
Häll den varma lagen över bären och tillsätt rom, blanda.
Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke och vispa till en tjock maräng.
Blanda försiktigt ner mandelspån i smeten.
Skiva sockerkakorna i cirka 3 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna i botten på en form rund ugnsform med höga kanter, ca 26 cm i diameter.
Fördela bären över sockerkaksskivorna (ta inte med all lag).
Skiva glassen i 3 cm breda skivor och lägg den över bären.
Bred marängen överst och grädda tills marängen får färg, cirka 4 minuter. Servera genast!
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut