Leilas Cornflakes crisps

Leilas Cornflakes crisps
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas Cornflakes crisps

103

6 steg att laga

5 ingredienser

Cornflakes crisps är ett underbart nougatgodis! Receptet ger cirka 43 bars.

Ingredienser

  • 100 g ljus mjölkchoklad
  • 250 g nougat
  • 1 förp Nutella [350 g]
  • 1 l cornflakes
  • 300 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)

Gör så här

  1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
  2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
  3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
  4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
  5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
  6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer