Leila Lindholms sweet potato cheesecake
Leila Lindholms sweet potato cheesecake
12 ingredienser
Jättegod och krämig! Receptet ger en kaka.
Ingredienser
- 300 g digestivekex
- 125 g smör, smält
- 1 sötpotatis [2,5 dl sötpotatispuré]
- 600 g färskost
- 125 g smör, mjukt
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 dl ljust muscovadosocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 4 ägg (ekologiska)
- 3 msk vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa digestivekexen fint i en mixer och blanda samman med smält smör.
- Tryck ut kexsmulorna till botten och hög kant i en bakplåtspappersklädd springform, 24 cm i diameter.
- Förgrädda skalet i mitten av ugnen 5 minuter. Låt svalna.
- Skala sötpotatisen och skär den i små bitar. Koka bitarna mjuka i
- lättsaltat vatten.
- Häll av vattnet och mosa eller mixa samman sötpotatisen till en puré. Låt svalna.
- Vispa samman philadelphiaost och mjukt smör. Tillsätt strösocker och muskovadosocker och vispa väl.
- Tillsätt 2 ½ dl sötpotatispuré, vaniljsocker, kanel och ingefära och vispa tills smeten är helt slät.
- Rör försiktigt i ett ägg i taget samt vispgrädde.
- Häll smeten över kexbotten och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
- Smeten skall stanna när man skakar formen. Låt gärna kakan stå och vila i ugnen på eftervärmen.