Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Pasta Pomodoro
Pasta Pomodoro
Betyg: 3.9 av 5 (62 röster)
62
Spara
Av:
Leila Lindholm
Från: Leilas blogg
11
ingredienser
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
portioner
400 g spaghetti
2 klyftor vitlök
5 tomater
1 msk smör
1 msk honung
1 tsk vitvinsvinäger
flingsalt
svartpeppar, nymalen
1 ask körsbärstomater
2 förp mozzarella, gärna färsk buffel
1 kruka basilika
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Koka pastan i saltat vatten.
Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna.
Värm en kastrull och fräs vitlöken i smör.
Tillsätt honung, tärnad tomat och koka ihop såsen till en simmig konsistens, cirka 3 minuter.
Smaksätt såsen med vinäger, salt, och svartpeppar från kvarn.
Blanda pastan med tomatsås på ett stort serveringsfat.
Strö på delade körsbärstomater och riv över mozzarella och basilika.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut