Pasta Pomodoro

Leila Lindholm
Leila Lindholm

Pasta Pomodoro

58

11 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 400 g spaghetti
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 tomater
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 ask körsbärstomater
  • 2 förp mozzarella, gärna färsk buffel
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten.
  2. Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna.
  3. Värm en kastrull och fräs vitlöken i smör.
  4. Tillsätt honung, tärnad tomat och koka ihop såsen till en simmig konsistens, cirka 3 minuter.
  5. Smaksätt såsen med vinäger, salt, och svartpeppar från kvarn.
  6. Blanda pastan med tomatsås på ett stort serveringsfat.
  7. Strö på delade körsbärstomater och riv över mozzarella och basilika.