Pasta Pomodoro
Pasta Pomodoro
Ingredienser
- 400 g spaghetti
- 2 klyftor vitlök
- 5 tomater
- 1 msk smör
- 1 msk honung
- 1 tsk vitvinsvinäger
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- 1 ask körsbärstomater
- 2 förp mozzarella, gärna färsk buffel
- 1 kruka basilika
Gör så här
- Koka pastan i saltat vatten.
- Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna.
- Värm en kastrull och fräs vitlöken i smör.
- Tillsätt honung, tärnad tomat och koka ihop såsen till en simmig konsistens, cirka 3 minuter.
- Smaksätt såsen med vinäger, salt, och svartpeppar från kvarn.
- Blanda pastan med tomatsås på ett stort serveringsfat.
- Strö på delade körsbärstomater och riv över mozzarella och basilika.