Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Mexikansk majssoppa med quesadillas
Mexikansk majssoppa med quesadillas
87
Spara
Av:
Leila Lindholm
Från:
Nyhetsmorgon
15
ingredienser
Soppa
Ingredienser
portioner
1 burk majskorn (à 340 g)
2 msk olivolja
en nypa gourmetsalt
svartpeppar, nymalen
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk taco kryddmix
Quesadillas:
2 stora tortillabröd
200 g mozzarella, helst den fastare typen för pizza
0,5 förp luftorkad skinka [40 g]
0,5 kruka koriander (eller basilika)
0,25 röd chilifrukt (mild)
svartpeppar, nymalen
olivolja, till stekning
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Gör så här:
Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper.
Blanda majs med olja, salt och peppar.
Stek majsen i en het och torr stekpanna tills de börjar poppa lite och fått mörkbrun färg.
Häll över majsen i en kastrull och häll på vatten, buljong, crème fraîche och tacokrydda.
Koka upp och låt koka cirka 5 minuter, mixa till en slät soppa med stavmixer.
Quesadillas –
Gör så här:
Lägg ut ett av bröden på en skärbräda och varva skivad mozzarella och skinka ovanpå.
Hacka örtkryddan och chili, strö över och krydda med svartpeppar.
Lägg det andra brödet ovanpå som lock, och se till att det är lite mozzarella på toppen som limmar fast brödet.
Dela brödet i "tårtbitar" och stek cirka en minut på varje sida och servera direkt till soppan.
Det här är ett vansinnigt gott tillbehör till soppa.
Ersätt skinkan mot en het tomatsalsa om du vill ha en vegetarisk variant.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut