Tvätta grönsakerna och skala morot och palsternacka, klyfta dem och potatisen.
Lägg dem på en ugnsplåt och ringla över olja och honung.
Krossa fänkålsfröna lätt i en mortel, hacka rosmarin och strö kryddorna över grönsakerna och blanda.
Rosta dem i 15 minuter innan du sätter in lammsteken.
Gör små snitt i steken och späcka köttet med frukt och vitlök.
Gnid i köttet med olivolja, spiskummin, senapsfrön, salt, peppar och persilja.
Lägg köttet tillsammans med grönsakerna och sänk ugnstemperaturen till 200 grader, låt allt steka i ca 45 minuter.
Varva ruccola med de rostade grönsakerna på ett stort serveringsfat, smula över getost och lägg på aprikoser. Strö över kärnorna från granatäpplet.
Toppa salladen med lite balsamvinäger och en kryddig olivolja, krydda extra med flingsalt och svartpeppar på det skivade köttet.
Tips!
Kärnorna i ett Granath-äpple får du enklast ur genom att dela frukten och banka på skalet försiktigt med en träslev eller liknade. Akta kläderna bara! Det kan stänka saft från frukten.