Kycklingburgare med mangodipp

Kycklingburgare med mangodipp
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Kycklingburgare med mangodipp

21 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 800 g kycklingfärs
  • 3 salladslökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 limefrukt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk flingsalt
  • olivolja
  • 6 hamburgerbröd
  • 6 msk majonnäs
  • 1 hjärtbladssallad
  • 3 bifftomater
  • 1 rödlök

Mangodipp

  • 0,5 mango, mjuk (eller fryst mango)
  • 0,5 kruka mynta
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Skiva det gröna på salladslöken i tunna skivor, hacka vitlök, chili och koriander fint och vänd samman med färsen.
  3. Smaksätt färsen med sweet chilisås, soja, skal och saft från hela limen, svartpeppar och flingsalt.
  4. Forma färsen till 6 stora burgare, gnid in dem med olivolja och flingsalt och grilla dem på bägge sidor.
  5. Grilla bröden och bred lite majonnäs på insidan av dem.
  6. Lägg på salladsblad, skivad tomat, skivad rödlök och kycklingburgare. Servera med mangodipp.
  7. Mangodipp: Skala mangon och tärna den fint. Finhacka myntan och blanda samman samtliga ingredienser.