Kycklingburgare med mangodipp

57 röster
6
6 portioner

Du behöver

  • 800 g kycklingfärs
  • 3 salladslökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 lime
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk flingsalt
  • olivolja
  • 6 hamburgerbröd
  • 6 msk majonnäs
  • 1 hjärtbladssallad
  • 3 bifftomat
  • 1 rödlök

Mangodipp

  • 0,5 mogen mjuk mango (eller fryst mango)
  • 0,5 kruka mynta
  • 2 dl tjock grekisk yoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • svartpeppar, nymalen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Skiva det gröna på salladslöken i tunna skivor, hacka vitlök, chili och koriander fint och vänd samman med färsen.
  3. Smaksätt färsen med sweet chilisås, soja, skal och saft från hela limen, svartpeppar och flingsalt.
  4. Forma färsen till 6 stora burgare, gnid in dem med olivolja och flingsalt och grilla dem på bägge sidor.
  5. Grilla bröden och bred lite majonnäs på insidan av dem.
  6. Lägg på salladsblad, skivad tomat, skivad rödlök och kycklingburgare. Servera med mangodipp.
  7. Mangodipp: Skala mangon och tärna den fint. Finhacka myntan och blanda samman samtliga ingredienser.
23 mars 2009
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...