Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Kycklingburgare med mangodipp
Foto: TV4
Kycklingburgare med mangodipp
64
Spara
Av:
Leila Lindholm
Från:
Leila på landet
21
ingredienser
Amerikansk mat
Fest
Kyckling
Så väljer du rätt kyckling i butik
Ingredienser
portioner
800 g kycklingfärs
3 salladslökar
1 klyfta vitlök
1 röd chilifrukt
1 kruka färsk koriander
1 msk sweet chilisås
2 tsk japansk soja
1 limefrukt
svartpeppar, nymalen
1 tsk flingsalt
olivolja
6 hamburgerbröd
6 msk majonnäs
1 hjärtbladssallad
3 bifftomater
1 rödlök
Mangodipp
0,5 mango, mjuk (eller fryst mango)
0,5 kruka mynta
2 dl grekisk yoghurt
1 msk mango chutney
svartpeppar, nymalen
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Tänd grillen.
Skiva det gröna på salladslöken i tunna skivor, hacka vitlök, chili och koriander fint och vänd samman med färsen.
Smaksätt färsen med sweet chilisås, soja, skal och saft från hela limen, svartpeppar och flingsalt.
Forma färsen till 6 stora burgare, gnid in dem med olivolja och flingsalt och grilla dem på bägge sidor.
Grilla bröden och bred lite majonnäs på insidan av dem.
Lägg på salladsblad, skivad tomat, skivad rödlök och kycklingburgare. Servera med mangodipp.
Mangodipp: Skala mangon och tärna den fint. Finhacka myntan och blanda samman samtliga ingredienser.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut