Helstekt fläskfilé med halloumi

Helstekt fläskfilé med halloumi
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Helstekt fläskfilé med halloumi

Av: Leila Lindholm

Från: Leilas middagstips

13 ingredienser

Fläskfilé i marinad på sweet chili, vitlök och apelsin. Serveras med risoni, citrusssallad och stekt eller grillad halloumiost. Recept från boken Leilas middagstips.

Ingredienser

portioner

Helstekt fläskfilé med halloumi

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 apelsin, rivet skal
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 3 dl risoni pasta
  • 2 apelsiner
  • 2 blodapelsiner
  • 1 ask rucolasallad
  • 0,5 dl mandelspån
  • 250 g halloumiost
  • olivolja

Gör så här

Helstekt fläskfilé med halloumi

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Marinera fläskfilén i sweet chilisås, skivad vitlök och apelsinskal(riv av bara det yttersta på skalet), salta och peppra.
  3. Koka risoni i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen och spola sedan i kallt vatten.
  4. Skala och skiva apelsinerna.
  5. Varva ruccola med skivade apelsiner och risoni på ett stort fat.
  6. Bryn fläskfilé på medelhög temperatur tills den fått gyllene färg.
  7. Stek färdigt fläskfilén i ugnen, cirka 10 minuter.
  8. Rosta mandelspån med salt i en torr stekpanna.
  9. Stek skivad halloumiost i olivolja och lägg på citrussalladen, lägg över skivad fläskfilé och rostade mandelspån. Salta, peppra och toppa med lite olivolja.