Blåbärssylt
Blåbärssylt
4 ingredienser
Leilas recept på blåbärssylt räcker till två burkar med sylt. En vaniljstång som får koka med ger extra god smak på bären.
Det går också bra att koka sylt enligt detta recept men ersätta blåbären med hallon eller björnbär. Och frysta bär, om du inte har chansen att plocka färska.
Se Leila Lindholm laga receptet


Ingredienser
- 2 l blåbär
- 3 dl strösocker
- 3 dl syltsocker
- 1 vaniljstång
Gör så här
- Varva blåbär, strösocker och syltsocker i en stor kastrull.
- Skåra vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg både frön och stång i kastrullen. Hetta långsamt upp under omrörning.
- Låt sylten koka i cirka 15 minuter. Skumma väl. Lyft upp vaniljstången.
- Häll upp sylten på väl rengjorda och varma burkar och förslut dem. Förvara konserverna i kylen.