Klassiska engelska scones
Klassiska engelska scones
10 ingredienser
20 m
Överraska med klassiska scones. Går snabbt att svänga ihop och doftar härligt på frukostbrickan.
Ingredienser
- 7,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 dl rörsocker
- 125 g smör, kallt
- 1 ägg (ekologiskt)
- 2 dl standardmjölk
Gräddning
- ägg (ekologiskt)
- mandelspån
- rörsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
- Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
- Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
- Vispa samman ägg och mjölk.
- Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
- Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
- Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.