Leilas söta kladdkaksmuffins

Leilas söta kladdkaksmuffins
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas söta kladdkaksmuffins

90

8 steg att laga

13 ingredienser

En blandning mellan muffins och kladdkaka i en och samma bakelse.

1 sats blir 16 stycken muffins.

Se klippet: Leila bakar kladdkaksmuffins


Ingredienser

  • 2 ägg (ekologiska)
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 0,5 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao, av god kavlitet
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 salt
  • 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)

Till garnering

  • vispgrädde
  • färska bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
  8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer