Pain au chocolat på färdig smördeg
Pain au chocolat på färdig smördeg
8 ingredienser
30 min
Fuskiga chokladcroissanter på färdig smördeg, fyllda med nutella, choklad och mandelmassa.
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
- 250 g färsk smördeg, på rulle
- 100 g nutella
- 75 g mörk choklad (av bra kvalitet)
- 100 g mandelmassa
- 1 apelsin, rivet skal
- 1 ägg (ekologiskt)
- mandelspån, att strö över innan gräddning
- florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
- Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.
- Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
- Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över smördegsrutorna.
- Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
- Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
- Pudra på florsocker innan servering.