Lemon poppy seed cupcakes
Lemon poppy seed cupcakes
17 ingredienser
Cupcakes bakas traditionellt på en sockerkakssmet som är lite tyngre än muffinssmet. En bakelse med lite syrlig smak.
1 sats blir 12 stycken cupcakes
Ingredienser
Lemon poppy seed cupcakes
- 3 ägg (ekologiska)
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 salt
- skal och saft av 1 citron
- 1 dl blå vallmofrö
- skal av 2 citron och saft av 1 citron
Lemon cream cheese frosting:
- 60 g smör, mjukt
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- skal av 2 citron och saft av 0.5 citron
- 100 g Philadelphia
- Vallmofrö och vita vinbär till garnering
Gör så här
Lemon poppy seed cupcakes
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Blanda i rivet skal av saften av en citron. Tillsätt vallmofrö och ytterligare rivet citronskal och citronsaft.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
- Lemon cream cheese frosting:
- Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och phiadelphiaost krämigt.
- Bred frostingen på cupcakesen och garnera med vallmofrö och vita vinbär.