Lemon poppy seed cupcakes

Lemon poppy seed cupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Lemon poppy seed cupcakes

17 ingredienser

Cupcakes bakas traditionellt på en sockerkakssmet som är lite tyngre än muffinssmet. En bakelse med lite syrlig smak.

1 sats blir 12 stycken cupcakes

Ingredienser

Lemon poppy seed cupcakes

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 salt
  • skal och saft av 1 citron
  • 1 dl blå vallmofrö
  • skal av 2 citron och saft av 1 citron

Lemon cream cheese frosting:

  • 60 g smör, mjukt
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • skal av 2 citron och saft av 0.5 citron
  • 100 g Philadelphia
  • Vallmofrö och vita vinbär till garnering

Gör så här

Lemon poppy seed cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Blanda i rivet skal av saften av en citron. Tillsätt vallmofrö och ytterligare rivet citronskal och citronsaft.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  8. Lemon cream cheese frosting:
  9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och phiadelphiaost krämigt.
  10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med vallmofrö och vita vinbär.