Färska persikor med lavendelcrème

POPULÄRT
Färska persikor med lavendelcrème
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Färska persikor med lavendelcrème

12

9 ingredienser

Färska persikor med lavendelcrème, Leilas recept på en drömgod dessert med persikor och hallon.

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike

Ingredienser

portioner4
  • 1 kg persikor, mogna
  • 2 askar färska hallon

Lavendelcrème

  • 5 dl mjölk
  • 2-3 färska lavendelblommor, klippes precis under blomman
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 äggulor (ekologiska)
  • 0,75 dl majsstärkelse
  • 50 g smör, mjukt
  • 1,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Koka upp mjölken med lavendelblommorna.
  2. Plocka bort blommorna.
  3. Vispa strösocker, äggula och majsstärkelse vitt och pösigt.
  4. Sila över den varma mjölken under vispning.
  5. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under vispning, häll över i en skål när blandningen tjocknat riktigt ordentligt.
  6. Smält smöret i den varma krämen under vispning, fortsätt vispa tills krämen är slät.
  7. Kyl ner krämen i ett isbad (i en skål försänkt i isvatten) eller i kylskåp.
  8. Vispa grädden fluffig och vänd ihop dem med crèmen.
  9. Servera med klyftade persikor och hallon. Dekorera med några lavendelblommor.