Leilas smaksatta ischoklad

Leilas smaksatta ischoklad
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas smaksatta ischoklad

98

6 ingredienser

Ischoklad är närmast ett måste på julens gottebord.  Receptet ger ca 70 st.

Receptet ger ca 70 st.

Ingredienser

  • 400 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 100 g kokosolja

Smaksättningar

  • kardemumma
  • apelsin, zesten
  • kaffeböna, krossade i mortel
  • pepparmynta

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint.
  2. Smält kokosfettet i en kastrull och tillsätt chokladhacket.
  3. Rör blandningen slät. Vill du smaksätta chokladen, smaksätt 1/4 av smeten åt gången.
  4. Häll smeten i en kanna med liten pip och fyll små konfektformar.
  5. Ställ formarna kallt.