Semifreddo med smak av romerska bågar
Semifreddo med smak av romerska bågar
9 ingredienser
Leilas semifreddo(italiensk glass) med apelsinzest, mörk choklad, nutella och grekisk yoghurt. En riktig drömdessert för alla som älskar romerska bågar!
Se fler recept från
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
- 4 ägg (ekologiska)
- 1 dl strösocker
- 1 apelsin, skal
- 1 vaniljstång, färsk
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl grekisk yoghurt
- 200 g mörk choklad 70 %
- 2 msk cointreau (apelsinlikör)
- 0,5 förp nutella, rumstempererad och rinnig
Gör så här
Leilas semifreddo
- Vispa grädden fluffig.
- Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
- Vispa gulorna, hälften av strösockret, apelsinskal och frön från en urskrapad vaniljstång vitt och poröst.
- Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
- Vispa äggvitor och resten av sockret till ett hårt skum - det är viktigt att använda en ren och torr bunke!
- Blanda ner den smälta chokladen i äggulesmeten.
- Vänd ner den vispade grädden och tillsätt likören.
- Vänd ner tjock grekisk yoghurt.
- Vänd försiktigt ner äggviteskummet i smeten.
- Varva glassmeten med nutella (som ringlas i smeten) i i en ugnsform, skål eller plastlåda och frys den i 3–4 timmar så att den är ”halvfryst”. Den ska vara mjuk i mitten.