Leilas underbara chokladpudding
Leilas underbara chokladpudding
9 ingredienser
Chokladpudding är världens godaste efterrätt! Leilas chokladpudding är smaksatt med kardemumma, apelsin och lite flingsalt.
Leilas tips!
Dessa små puddingar bör inte stå i kylen över natten. Då blir de för hårda.
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
- 1 tsk kardemummakärnor
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk honung, flytande
- 1 apelsin, rivet skal
- 0,5 krm flingsalt
- 200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
- 2 äggulor (ekologiska)
- 1 msk smör
- 1 ask färska björnbär
Gör så här
- Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel.
- Koka upp vispgrädde, honung, kardemumma, rivet apelsinskal och flingsalt i en kastrull och sila genom en finmaskig sil.
- Rör ner finhackad choklad i den varma grädden.
- Vispa i äggulor och smör.
- Plocka fram 6 små glas eller espressokoppar. Lägg 1-2 färska björnbär i botten av varje glas eller kopp och fyll med chokladcrémen. Låt stå i kylen i cirka 30 minuter eller servera direkt.