Snabba franska päronflarn
Snabba franska päronflarn
9 ingredienser
35 min
Det här flarnen kan man givetvis göra med annan frukt! Jag brukar göra dem med äpple, nektariner, plommon, aprikoser eller persikor. Det går också bra med konserverade persikor, aprikoser och päron.
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
- 8 frysta smördegsplattor [10x20 cm]
- 150 g mandelmassa
- 4 päron mjuka
- 1 dl rörsocker
- 2 tsk malen kanel
- 4 kvistar färsk rosmarin
- 50 g mandelspån, att strö över
- ägg, till pensling (ekologiskt)
- florsocker, att pudra på flarnen vid servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
- Tina smördegsplattorna på en plåt.
- Använd ett dricksglas och stansa två ringar i varje smördegsplatta, utan att det går helt igenom.
- Pensla kanterna med uppvispat ägg.
- Riv mandelmassan och smula den innanför ringarnas kanter.
- Klyfta päronet och skiva klyftorna, blanda med råsocker, kanel och hackad rosmarin.
- Lägg skivorna innanför cirklarna på flarnet, strö över mandelspån.
- Grädda flarnen i 20-25 minuter.
- Leilas tips!
- Det här flarnet kan man givetvis göra med annan frukt! Jag brukar göra dem med äpple, nektariner, plommon, aprikoser eller persikor. Man kan även göra dem med konserverade persikor, aprikoser och päron.