New York cheesecake, Leilas recept
New York cheesecake, Leilas recept
11 ingredienser
ca 1 h + 6 h
Leilas recept på New York cheesecake, en otroligt saftig cheesecake med blåbär och vit choklad som känns riktigt lyxig.
Se Leila baka New York cheesecake i videoklippet ovan
När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
New York cheesecake
- 150 g osaltat smör
- 300 g digestivekex
- 1 dl strösocker
- 1 dl majsstärkelse
- 2 tsk vaniljsocker
- 600 g färskost
- 2,5 dl kvarg 10 %
- 3 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 200 g vit bakchoklad (gärna med citron/limesmak)
- 1 dl frysta blåbär
Gör så här
New York cheesecake med blåbär
- Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
- Krossa digestivekex i mixer och rör i det smälta smöret.
- Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
- Blanda socker, majsstärkelse och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
- Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
- Smält vit choklad i ett vattenbad och rör ner den i cheesecakesmeten.
- Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda din cheesecake i 30 minuter. Man kan täcka cheesecaken med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
- Låt din cheesecake stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.