Muffins och cupcakes

560 röster
25 min
10-12 st
Muffins och cupcakes, Leilas recept
Foto: Fredrik Sandin Carlson
25 min
10-12 st

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl standardmjölk (ekologisk)
  • 1 citron, skalet
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Grundrecept på muffins och cupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i muffinssmeten.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills dina muffins är är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
  7. Toppa dina muffins med frosting om du vill göra cupcakes, se recept på frosting i tipsrutan.
I samarbete med Kökets kurser
28 februari 2012