Muffins och cupcakes

25 min
10 - 12 st
Muffins och cupcakes, Leilas recept
Foto: Fredrik Sandin Carlson

När du ska baka muffins eller cupcakes - sätt dina muffinsformari en muffinsplåt. Med plåten som stöd för formarna blir dina muffins höga och fina! /Leila

När du bakar muffins och cupcakes
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20-25 grader så blir det bra.

Cream cheese frosting »

Leilas chocolate frosting »


28 februari 2012
25 min
10 - 12 st

Du behöver

Muffins och cupcakes, Leilas recept

  • 100 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ekologisk mjölk 3%
  • 1 st citron, skalet
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Grundrecept på muffins och cupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i muffinssmeten.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills dina muffins är är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
  7. Toppa dina muffins med frosting om du vill göra cupcakes, se recept på frosting i tipsrutan.
Kommentera receptet

Fler goda recept