Leilas underbara mazarintårta

163 röster
40 min
Leilas underbara mazarintårta
Foto: TV4

En härlig tårta som garneras med grädde och massor av färska bär!

Visa mer
40 min

Du behöver

  • 150 g mjukt smör
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ekologiska ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • smör till formen
  • madelspån till formen
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l färska bär till garnering
  • florsocker att pudra på kakan vid servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.
  4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.
  5. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär.
  6. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär och pudra över florsocker.
17 december 2008

Fler goda recept