Leilas chokladcupcakes med lavendel
Leilas chokladcupcakes med lavendel
12 ingredienser
Det är underbart att kunna bjuda på chokladcupcakes. De är söta, vackra och goda!
Recept på choklad- och lavendelfrosting hittar du här!
- Receptet är beräknat för ca 12 cupcakes.
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
- 3 ägg (ekologiska)
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk kakao (av god kvalitet)
- 1 salt
- 50 g smör
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk lavendel (färsk eller torkad)
- 2 msk kaffe, kallt
- 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Koka upp smör, vispgrädde och lavendel låt det koka i cirka en minut.
- Blanda detta i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe och gräddkoket.
- Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
- Rör ner chokladen i smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.