Leilas blåbärsmuffins

Leilas blåbärsmuffins
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas blåbärsmuffins

1535

10 ingredienser

35 min

Leilas recept på goda och saftiga muffins med blåbär. Ett fikabröd som ingen tackar nej till!

Tips! Det går lika bra att använda frysta blåbär i dina muffins.

läs mer
Sponsrat
Epoq Facett mansion

Fiffig förvaring i köket

Här får du tips hur du maxar utrymmet och förvaringen i köket!

Läs mer

Ingredienser

portioner10 - 12 stycken

Blåbärsmuffins

  • 100 g smör
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl standardmjölk (ekologisk)
  • 1 citron, skalet
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 200 g frysta blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader).
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva muffinssmeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.
  4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små muffins.