Chicken à la King

Chicken à la King
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Chicken à la King

18 ingredienser

4h

I den här klassikern får en hel kyckling stå och puttra sig mör tillsammans med rotfrukter, vin, grädde och kryddor!

Ingredienser

portioner
  • 1 morot, i bitar
  • 1 gul lök, i bitar
  • 1 stjälkselleri, i bitar
  • 1 purjolök, i bitar
  • 5 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 gul paprika, i strimlor
  • 1 grön paprika, i strimlor
  • 1 röd paprika, i strimlor
  • 6 klyftor vitlök
  • 0,5 purjolök, i ringar
  • smör
  • olja
  • salt
  • peppar
  • ev worcestersås

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg den tinade kycklingen i en annan gryta. När vattnet kokt upp, häll det över kycklingen så att det täcker hela.
  2. Tillsätt det skurna grönsakerna, lagerbladen, vitpepparkornen och det vita vinet och koka under locket på svag värme tills köttet är mört, cirka 2-2 1/2 timme.
  3. Ta upp kycklingen och låt svalna. Sila buljongen och koka ihop till 1/2 deciliter återstår. Tillsätt vispgrädde och fortsätt att koka till en jämn konsistens.
  4. Fräs paprikastrimlor, vitlök och purjolöksringar i olja och smör. Slå över såsen och låt puttra. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite worcestershiresås.
  5. Lägg upp kycklingen på ett stort fat och häll över såsen.
  6. Servera med nykokt ris.