Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Kalvfilé med ramslökssås
Kalvfilé med ramslökssås
Betyg: 4.1 av 5 (11 röster)
11
Spara
Av:
Leif Mannerström
Från:
Nyhetsmorgon
15
ingredienser
Ingredienser
portioner
4 bitar kalvinnerfilé (à ca 170 g)
smör
salt
peppar
ramslöksåsen
1 schalottenlök, hackad
1 dl kalvfond
1 dl vitt vin
2 dl grädde
50 g ramslök
smör salt och peppar
Grönsaker
100 g sockerärtor, lättkokta
100 g haricots verts, lättkokt
16 minimorötter, lättkokta
1 ask ärtskott
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Stek köttet gyllenbrunt i smör, det ska vara rosa i mitten.
Ta upp köttet och låt det vila.
Fräs sedan löken och slå på vin, kalvfond samt grädde och koka upp.
Häll sedan såsen i mixer tillsammans med ramslöken och mixa tills såsen är slät.
Smaka av såsen med alt och peppar.
Värm försiktigt grönsakerna i såsen och servera med kalvfiléerna och nykokt färskpotatis.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut