Kalvfilé med ramslökssås
Kalvfilé med ramslökssås
15 ingredienser
Ingredienser
- 4 bitar kalvinnerfilé (à ca 170 g)
- smör
- salt
- peppar
- ramslöksåsen
- 1 schalottenlök, hackad
- 1 dl kalvfond
- 1 dl vitt vin
- 2 dl grädde
- 50 g ramslök
- smör salt och peppar
Grönsaker
- 100 g sockerärtor, lättkokta
- 100 g haricots verts, lättkokt
- 16 minimorötter, lättkokta
- 1 ask ärtskott
Gör så här
- Stek köttet gyllenbrunt i smör, det ska vara rosa i mitten.
- Ta upp köttet och låt det vila.
- Fräs sedan löken och slå på vin, kalvfond samt grädde och koka upp.
- Häll sedan såsen i mixer tillsammans med ramslöken och mixa tills såsen är slät.
- Smaka av såsen med alt och peppar.
- Värm försiktigt grönsakerna i såsen och servera med kalvfiléerna och nykokt färskpotatis.