Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Grillad entrecote med schalottenlökssmör
Grillad entrecote med schalottenlökssmör
Betyg: 3 av 5 (7 röster)
7
Spara
Av:
Leif Mannerström
Från:
Nyhetsmorgon
10
ingredienser
Ingredienser
portioner
2 entrecôte à 500 g väl marmorerade
2 msk smör
4 schalottenlökar, finhackade
0,5 msk dijonsenap
2 dl kalvfond
0,5 msk sardeller, hackade
1 dl gräslök, finskuren
salt
peppar
olja
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Salta och peppra köttet. Pensla på lite lätt med olja på köttet. Grilla köttet vackert rosa. De ska vara "medium", inte "well done".
Lägg lite smör i en panna. Tillsätt lök, senap, fond och sardeller. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop. Blanda ned gräslök.
Skiva upp köttet i vackra skivor. Slå över det varma smöret. Servera med fräsch sallad och ugnsstekt klyftpotatis eller potatisgratäng.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut