Ansjovissnittar

Goda snittar till festen
Foto: Tomas Yeh
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Ansjovissnittar

Av: Leif Mannerström

Från: Mannerströms julkokbok

15 ingredienser

Ansjovissnittar med två härliga fyllningar. Recept från Mannerströms julkokbok.

Receptet ger 32 snittar.

Läs mer om

Mannerströms julkokbok

Ingredienser

  • 16 skivor formfranska

Fyllning 1

  • 1 gul lök (stor)
  • smör, till stekning
  • 2 msk ketchup
  • 10 ansjovisfiléer
  • 1 msk dill, finskuren
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Fyllning 2

  • 1 rödlök (stor)
  • 10 ansjovisfiléer
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 4 msk färskost
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Till garnering

  • dillkvist

Gör så här

Fyllning 1

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Bryn den gyllenbrun i smör i en stekpanna på medelvärme.
  3. Ta av pannan från värmen och rör i ketchupen.
  4. Låt svalna.
  5. Finhacka under tiden ansjovisen.
  6. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Bred fyllningen på 4 skivor formfranska och lägg ytterligare 4 skivor på toppen och tryck till lätt.

Fyllning 2

  1. Skala och finhacka rödlöken.
  2. Finhacka ansjovisen.
  3. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Bred fyllningen på 4 skivor formfranska och lägg ytterligare 4 skivor på toppen och tryck till lätt.

Snittar

  1. Kantskär smörgåsarna och skär dem i fyra mindre trianglar vardera.
  2. Stek dem frasiga och gyllene på båda sidor i smör i en stekpanna.
  3. Garnera med dillkvistar.