Leif Mannerströms inlagda sill
Leif Mannerströms inlagda sill
13 ingredienser
Sillen kan ätas direkt men får gärna stå till sig en stund, man kan till exempel göra den på midsommaraftons morgon och sedan äta den till lunch eller middag.
Ingredienser
- inlagd sill
123-lag
- 0,5 dl ättiksprit 12 %
- 1 dl strösocker
- 2 dl vatten
Smaksättning
- socker, lite extra
- citron, saften
- malen kryddpeppar
- nejlika
- lagerblad
- gul lök, skivad
- purjolök, skivad
- morot, finskuren
- färsk dill, finhackad
Gör så här
- Ta färdiginlagda sillfiléer och lägg dem i en 1-2-3 lag som du smaksatt med lite extra socker och en skvätt citronsaft.
- Blanda ner kryddpeppar, nejlika, lagerblad, gul lök, morot, purjo samt dill.