Legendarisk schnitzel

NYHET
koket.se
Legendarisk schnitzel
Daniel Mullern
Daniel Mullern

Legendarisk schnitzel

21 ingredienser

30 m

En riktigt frasig och god schnitzel förgyller vilken dag som helst!

Se Daniel Müllern laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Schnitzel

  • 4 kotlettrad benfri [á 140 g]
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 dl pankoströbröd

Vispat smör

  • 125 g normalsaltat smör
  • 0,5 bananschalottenlök, finhackad
  • 0,5 king solo vitlök, finhackad
  • 2 jalapeños, finhackade
  • 1 msk gräslök, fint skuren

Vinägrett

  • 2 msk limejuice, färskpressad
  • 2-3 droppar tabasco
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk limejuice
  • 2 msk honung
  • 2 tsk dijonsenap
  • 10 g färsk ingefära, finhackad
  • 6 msk neutral rapsolja
  • rapsolja (till stekning)
  • nymalen svartpeppar
  • salt

Servering

  • 150 g salladsmix

Gör så här

Schnitzel

  1. Banka ut kotletterna så att de är ca 3-5 mm tjocka.
  2. Panera kotletterna i mjöl, ägg och panko. Ställ åt sidan.

Vispat smör

  1. Bryn smöret gyllenbrunt och låt sedan svalna.
  2. Tillsätt lök, vitlök, jalapeño och gräslök i smöret. Smaka upp med lime, tabasco, salt och peppar. Vispa smöret i ett isbad eller väldigt kallt vatten. När det börjar stelna så ställ smöret åt sidan.

Vinägrett

  1. Mät upp vinäger, limejuice, honung, dijonsenap och ingefära i ett högt glas.
  2. Mixa försiktigt i rapsoljan med en stavmixer. Smaka upp med salt och peppar.

Schnitzel forts.

  1. Värm en stekpanna med rapsolja, ca 2-3 cm.
  2. Stek schnitzlarna gyllenbruna och låt sedan torka på en bit papper. Salta och peppra.

Servering

  1. Vänd upp salladen med 4 matskedar av vinägretten, spara resten i kylen.
  2. Servera schnitzeln med det vispade smöret och salladen.