Plock i pitabröd
Plock i pitabröd
12 ingredienser
25 min
En god vegetarisk rätt med fetaost, bondbönor, grillad paprika och yoghurtsås i pitabröd. Perfekt att ta med på picknick!
Försök få tag på stora pitabröd från specialbutiker, de är så mycket godare än de du hittar i snabbköpet. Bondbönor kräver lite pill men det är väl värt besväret för såna delikatesser. /Le Parfait.
Ingredienser
- 4 pitabröd, stora
- 2 dl bondbönor, plockade
- 200 g grillad strimlad paprika i olja, på burk
- 1 stort knippe bladpersilja, sköljt och torkat
- 1 rödlök (stor)
- 1 bladsallatshuvud, sköljt och torkat
- 200 g fetaost
- 1 dl yoghurt, mild naturell
- olivolja
- citron
- flingsalt
- svartpeppar, nymald efter smak
Gör så här
- Förväll bönorna ett par minuter i saltat vatten och spola dem sedan i kallt vatten.
- Kläm ur själva bönan ur det skyddande höljet.
- Blanda bönorna med lite olivolja och flingsalt.
- Grovhacka bladpersiljan och skiva löken.
- Blanda väl och stänk över lite olivolja och kläm i några droppar citron.
- Salta och peppra.
- Plocka bladen från sallaten.
- Mixa fetaost och naturell yoghurt med 1 tsk olivolja.
- Lägg allt i separata burkar.
- Låt var och en fylla sitt pitabröd.