Varm sallad med brynt brysselkål
Varm sallad med brynt brysselkål
9 ingredienser
20 min
En härlig bufférätt eller som antipasti. Färsk brysselkål är en milsvid skillnad mot den frysta. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.
Ingredienser
- 1 kg brysselkål
- olivolja
- 6 sardellfiléer, grovhackade
- 2 klyftor vitlök, grovhackade
- 3 tomater, urkärnade och grovhackade
- 3 msk färsk bladpersilja, hackad
- 2 dl vitt vin
- 2 skivor vitt bröd, dagsgammalt (typ surdeg eller ciabatta)
- 1 dl parmesanost, grovriven
Gör så här
- Rensa och dela kålen i halvor.
- Hetta upp lite olja i en stor panna och fräs kålen lätt.
- Tillsätt hackade sardeller, vitlök, tomater och persilja och låt det fräsa med en minut.
- Häll på vinet och lägg på ett lock.
- Låt det bräsera i ca 8-10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Riv brödet i grova bitar och stek krutongerna frasiga i olja.
- Toppa salladen med krutonger och rikligt med parmesan.
- Servera genast.