Möra biscotti med kardemumma
Möra biscotti med kardemumma
9 ingredienser
1,5 h
Biscotti är urenkelt att baka. Använder du dessutom riktigt smör blir de extra möra. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.
Se fler recept från
Ingredienser
- 100 g smör, rumsvarmt
- 3 dl strösocker
- 3 ägg
- 8 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 tsk kardemummakärnor, hela, lätt stötta
- 50 g sötmandel, skållad och hackad
- ägg, uppvispat till pensling
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör rumsvarmt smör och socker tills det är väl blandat. Det går bra i matberedare.
- Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.
- Rör samman de torra ingredienserna samt mandeln och blanda i till en smidig deg.
- Rulla degen till en boll och dela den i fyra delar.
- Rulla delarna till rullar som du lägger på bakpappersklädd plåt och plattar ut till rektanglar, ca 2 centimeter tjocka och 5 centimeter breda.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Sänk värmen till 125 grader.
- Tag ut skorporna och låt svalna 5 minuter innan du skär dem i ca 2 centimeter tjocka bitar tvärsöver.
- Lägg dem på ett ugnsgaller och låt torka i ugnen ca 20 minuter.