Kycklingburgare med currymayo och bacon
Kycklingburgare med currymayo och bacon
11 ingredienser
25 min
Kycklingburgare med currymayo.Det finns färdig kycklingfärs men inget går upp mot att mala själv. Använd lårfiléer, de är mer smakfyllda med sitt mörka kött och innehåller lite mer fett än vanliga bröstfiléer som är torra och inte passar för burgare. Fettet behövs för att hålla ihop färsen och ger bättre smak Recept ur boken Junk Food på riktigt.
Ingredienser
Kycklingburgare med currymayo
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 tsk salt
- svartpeppar, nymald
- 1 citron rivet skal (ekologisk)
- 8 skivor bacon
Currymajonnäs
- Majonnäs, gärna hemlagad
- 1 tsk curry
- 1 msk äpple, finhackat
Tillbehör
- 4 hamburgerbröd, gärna hembakade
- 6 små tomater, skivade
- salladsblad
Gör så här
Currymajonnäs
- Blanda majonnäsen med curry och äpple.
- Låt stå och dra i kyl en halvtimme innan användning.
Burgare
- Skölj lårfiléerna och låt det lilla fett som finns vara kvar, det är viktigt för konsistensen.
- Kör några åt gången i matberedare med kniv.
- Blanda färsen med citronskal och salt och peppar.
- Forma fyra fina burgare. Stek eller grilla ca 6-7 min på varje sida, eller tills biffarna är helt genomstekta. Smaka upp med lite salt och peppar.
- Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
- Servera burgarna med rostade hamburgerbröd, bacon, currymajonnäs, sallad och tomat.