Chokladtryffelpaj
Chokladtryffelpaj
11 ingredienser
1,5 h
Oemotståndlig chokladpaj med len tryffelsmet. Receptet ger cirka 10-12 bitar. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.
Se fler recept från
Ingredienser
Pajbotten
- 100 g smör
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 äggulor
- 0,5 dl florsocker
- 0,5 dl kakao (av god kvalitet)
- 1 krm salt
Fyllning
- 3 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 300 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
- 1 krm salt
Till servering
- grädde, lättvispad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär smöret i kuber och kör mjöl och smör till en smulig massa i matberedare.
- Tillsätt äggulorna och kör till en smidig deg. Häll till sist i florsocker, kakao och salt och låt allt blandas väl.
- Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, och grädda i cirka 10 minuter.
- Låt pajskalet svalna helt. Hetta under tiden upp grädden och låt smöret smälta däri.
- Bryt i chokladen och rör tills den har smält. Rör i saltet.
- Fyll det förgräddade pajskalet med tryffelsmeten och ställ in pajen i kylen minst 1 timme tills fyllningen har stelnat. Garnera gärna med lite spritsad grädde och njut pajen rumstempererad med lättvispad grädde.