Chokladtryfflar med chili

Chokladtryfflar med chili
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Chokladtryfflar med chili

5 ingredienser

1,5 h

Hetta upp tillvaron med lite chilistark choklad. Receptet ger ca 35 tryfflar.

Ingredienser

portioner stycken
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 0,25 krm salt
  • 3 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Hetta upp grädden och lägg i smöret. Rör tills det smälter.
  2. Bryt chokladen i bitar och rör i den så den smälter. Strö i några korn salt och blanda.
  3. Häll smeten i en låg form och ställ in i kylen en timme.
  4. Gröp ur kulor med ett kuljärn eller en dessertsked. Ställ dem på ett fat och strö över chiliflagorna. Förvara tryfflarna i kylen.