Laxsashimi med chili- och sojadressing

144 röster
20 m
4
Laxsashimi med chili- och sojadressing
Foto: TV4

Enkel förrätt med salmalax och sojadressing toppad med gurka, rädisor och groddar.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g lax (salma)
  • 2 dl japansk soja
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 lime, saft och skal av
  • 4 tsk sesamolja
  • 2 msk färsk ingefära
  • 10 cm gurka, skalad
  • 10 rädisor
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 1 ask alfaalfagroddar
  • ev 50 g laxrom
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg på ett stort serveringsfat.
  2. Blanda soja, sesamolja, finhackad ingefära, finskuren chili, rivet limeskal och limesaft till en dressing. Skeda dressingen över laxen och låt stå en stund.
  3. Hyvla rädisorna tunt, använd gärna en mandolin för riktigt fina skivor. Låt rädisorna vila i kallt vatten.
  4. Skala och tärna gurka.
  5. Strö tärnad gurka, rädisor och alfalfagroddar över laxen. Toppa med färskriven pepparrot och smörgåskrasse.
30 april 2015
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...