Laxsashimi med chili- och sojadressing
Laxsashimi med chili- och sojadressing
12 ingredienser
20 m
Enkel förrätt med salmalax och sojadressing toppad med gurka, rädisor och groddar.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 400 g rå lax (typ salma)
- 2 dl japansk soja
- 1 röd chilifrukt
- 1 limefrukt, saft och skal av
- 4 tsk sesamolja
- 2 msk färsk ingefära
- 10 cm gurka, skalad
- 10 rädisor
- 1 ask krasse
- 10 cm färsk pepparrot
- 1 ask alfaalfagroddar
- ev 50 g laxrom
Gör så här
- Skär laxen i tunna skivor och lägg på ett stort serveringsfat.
- Blanda soja, sesamolja, finhackad ingefära, finskuren chili, rivet limeskal och limesaft till en dressing. Skeda dressingen över laxen och låt stå en stund.
- Hyvla rädisorna tunt, använd gärna en mandolin för riktigt fina skivor. Låt rädisorna vila i kallt vatten.
- Skala och tärna gurka.
- Strö tärnad gurka, rädisor och alfalfagroddar över laxen. Toppa med färskriven pepparrot och smörgåskrasse.