Laxsashimi med chili- och sojadressing

koket.se
Laxsashimi med chili- och sojadressing
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Laxsashimi med chili- och sojadressing

12 ingredienser

20 m

Enkel förrätt med salmalax och sojadressing toppad med gurka, rädisor och groddar.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g rå lax (typ salma)
  • 2 dl japansk soja
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 limefrukt, saft och skal av
  • 4 tsk sesamolja
  • 2 msk färsk ingefära
  • 10 cm gurka, skalad
  • 10 rädisor
  • 1 ask krasse
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 1 ask alfaalfagroddar
  • ev 50 g laxrom

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg på ett stort serveringsfat.
  2. Blanda soja, sesamolja, finhackad ingefära, finskuren chili, rivet limeskal och limesaft till en dressing. Skeda dressingen över laxen och låt stå en stund.
  3. Hyvla rädisorna tunt, använd gärna en mandolin för riktigt fina skivor. Låt rädisorna vila i kallt vatten.
  4. Skala och tärna gurka.
  5. Strö tärnad gurka, rädisor och alfalfagroddar över laxen. Toppa med färskriven pepparrot och smörgåskrasse.