Servera laxpytten med en äggula var och senapsdressing i var sin skalhalva. Varje gäst kan sedan blanda med tärnade rotfrukter och lax. Öl och en liten kall nubbe passar fint till som måltidsdryck.
Knäck äggen snyggt, så att båda skalhalvor blir ungefär lika stora. Lägg äggulorna i den ena av skalhalvorna. Spar den andra till senapsgrädde. Vispa grädden och rör ner senapen. Lägg upp i den andra skalhalvan. Täck med plastfolie till servering.
Skala och tärna potatisen och morötterna. Tärna grön och gul zucchini. Ansa och skär vårlökarna i strimlor. Skär laxfilén i kuber. Hetta upp en stekpanna och stek potatisen och morötterna mjuka i olja. Låt zucchini och vårläk fräsa med de sista minuterna. Krydda med salt och malen vitpeppar.
Stek laxkuberna i smör och krydda med salt och malen vitpeppar. skär den röda löken i ringar. Lägg upp rotfruktstärningar och laxtärningar i två grupper på varmt serveringsfat. Dekorera med skalhalvorna och ringar av röd lök. Servera med svartpeppar.