Laga laxpudding på rester!
Laga laxpudding på rester!
9 ingredienser
Laxpudding är en utmärkt resträtt om det blir kokt potatis och småbitar av gravad lax över. Perfekt att laga på rester från påsk- eller julmaten.
Ingredienser
- 0,75 kg potatis, kokt
- 300 g gravad lax, tunnskivad (eller rimmad lax)
- 1 knippe dill, hackad
- 1 gul lök, skivad
- 2 ägg
- 4 dl kaffegrädde
- ströbröd
- vitpeppar
- ca 100 g smör
Gör så här
- Skala och skiva potatisen, salta lite extra på laxen om den är gravad.
- Sätt ugnen på 175 grader. Varva potatis, lax, dill och lök i ugnsform. Peppra lätt.
- Vispa ihop ägg och grädde och slå över. Strö på lite ströbröd, lägg på ett par tunna skivor smör och grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Skirat smör till.
Matsortera dina potatis, ägg- och lökskal till återvinning och njut av din laxpudding!