Laga laxpudding på rester!

Laxpudding
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Laga laxpudding på rester!

9 ingredienser

Laxpudding är en utmärkt resträtt om det blir kokt potatis och småbitar av gravad lax över. Perfekt att laga på rester från påsk- eller julmaten.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 0,75 kg potatis, kokt
  • 300 g gravad lax, tunnskivad (eller rimmad lax)
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 ägg
  • 4 dl kaffegrädde
  • ströbröd
  • vitpeppar
  • ca 100 g smör

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala och skiva potatisen, salta lite extra på laxen om den är gravad.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Varva potatis, lax, dill och lök i ugnsform. Peppra lätt.
  3. Vispa ihop ägg och grädde och slå över. Strö på lite ströbröd, lägg på ett par tunna skivor smör och grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Skirat smör till.

Matsortera dina potatis, ägg- och lökskal till återvinning och njut av din laxpudding!