Lax med romsås

47 röster
4
Lax med romsås
Foto: TV4

Skär laxfilé i snygga kuber och servera laxen med romsås. Gott och enkelt!

Om du köper ändbiten på laxen har den oftast ett bra pris. Forellrommen kan bytas ut mot röd stenbitsrom.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 4 msk pressad citronsaft
  • salt och grovmalen svartpeppar
  • 1 msk neutral olja
  • 0,5 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 100 g haricots verts
  • 1 schalottenlök
  • smör att steka i

Romsås

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk forellrom eller röd stenbitsrom
  • 1 krm malen kajennpeppar
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar

Till servering

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Romsås
    Rör ihop crème fraiche, gräddfil och citronsaft. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar. Ställ kallt till servering och rör då ner forellrom eller stenbitsrom.
  2. Marinerade laxkuber
    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda citronsaft och olja och krydda med svartpeppar och salt. Dela laxen i kuber och marinera laxen i ca 30 minuter. Klyfta löken och stek den i smör. Tärna och tillsätt zucchini och paprika. Koka haricots vertsen och stek även dem. Håll allt varmt till servering.
  3. Lägg laxen en smord ugnssäker form och krydda med salt. Ugnsstek laxen i ca 8 minuter. Servera genast med grönsaker, romsås och kokt potatis.
26 januari 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept