Lavendelskorpor
Lavendelskorpor
8 ingredienser
De doftar som en dröm och smakar lika gott. Passa på att baka de här läckra skorporna när det finns lavendelblommor. Gott till kaffet.
Ingredienser
- 100 g sötmandel
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk lavendelblommor, torkade
- 100 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 äggvita, till pensling
Gör så här
- Värm ugnen till 175°. Mal häften av mandeln, grovhacka resten och blanda båda delar med mjöl, bakpulver och lavendelblommor.
- Rör smör och socker poröst. Arbeta ner mandeln och ägget. Dela degen i tre delar, rulla dem till 30 cm längder. Lägg på smord plåt, platta till, pensla med äggvita och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
- Ta ut plåten, sänk värmen till 100°. Skär längderna i bitar och torka skorporna med luckan på glänt i minst 30 min.