Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Tandoorilax med couscous
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Tandoorilax med couscous
Betyg: 3.5 av 5 (45 röster)
45
Spara
Av:
Pelle Johansson
15
ingredienser
25 min
Lättlagad lax med tandoori och couscous.
Indisk mat
Snabbt
Vardagsmiddag
Ingredienser
Håll skärmen tänd
portioner
600 g lax, skinn- och benfri
1 msk tandoorikrydda
1 buljongtärning
5 dl vatten
2 dl yoghurt
2 dl couscous
1 röd paprika
1 zucchini
0,5 purjolök
1 förp kikärtor
2 tomater
1 citron
0,25 knippe persilja
1 klyfta vitlök
salt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Håll skärmen tänd
Öppna matlagningsläget
Strö över persiljan och servera couscousen med den ugnsbakade laxen.
Sätt ugnen på 200 garder. Blanda yoghurt och tandoorikrydda. Marinera den skinn- och benfria laxen i yoghurten.
Baka laxen i ugn i cirka 12 minuter.
Koka upp buljongtärning och vatten och slå över couscousen. Låt stå i cirka 10 minuter.
Skär ner grönsakerna i munsbitar och blanda ner dem i couscousen tillsammans med kikärtorna. Pressa i vitlök och citronsaft. Salta.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut