Tandoorilax med couscous

Tandoorilax med couscous
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Tandoorilax med couscous

15 ingredienser

25 min

Lättlagad lax med tandoori och couscous.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 600 g lax, skinn- och benfri
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 1 buljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 2 dl yoghurt
  • 2 dl couscous
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 0,5 purjolök
  • 1 förp kikärtor
  • 2 tomater
  • 1 citron
  • 0,25 knippe persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Strö över persiljan och servera couscousen med den ugnsbakade laxen.
  2. Sätt ugnen på 200 garder. Blanda yoghurt och tandoorikrydda. Marinera den skinn- och benfria laxen i yoghurten.
  3. Baka laxen i ugn i cirka 12 minuter.
  4. Koka upp buljongtärning och vatten och slå över couscousen. Låt stå i cirka 10 minuter.
  5. Skär ner grönsakerna i munsbitar och blanda ner dem i couscousen tillsammans med kikärtorna. Pressa i vitlök och citronsaft. Salta.